Leveringsplikt Strøm

Ikke gå i strømfella når du flytter

Glemmer du å bytte strømleverandør før du flytter til ny adresse kan det koste deg dyrt. Her er alt du trenger å vite om strøm og flytting.

Hvordan bestille strøm ved flytting?

Tidligere måtte du huske å si opp strøm og nettleie når du meldte flytting til Folkeregisteret. Med innføringen av Elhub i februar 2019 er ikke dette lenger nødvendig.

Nå er strømleverandøren din ansvarlig for å ordne både strøm- og nettleieavtale når du leverer flyttemelding.

Alt du behøver å gjøre når du skal flytte er å bestille strøm til din nye adresse. Dette gjør du hos din nye strømleverandør, og du må oppgi flyttedato samt riktige kontaktopplysninger.

Via Elhub sørger den nye strømleverandøren din for å gi beskjed til ditt gamle selskap, og knytte deg til nettselskapet som er ansvarlig for strømnettet på din nye adresse.

Strøm og nettleie vil da automatisk bli sagt opp på din gamle adresse, og du får strøm og nettleie levert dit du har meldt flytting.

Du vil deretter få nettleien og strømregningen på samme faktura.

Les også: Velg riktig strømavtale for deg

Opprette ny strømavtale

Selv om Elhub gjør det enklere å flytte strøm bør du fortsatt være nøye med å velge den beste strømavtalen ved adresseendring.

Finn ut hvilke leverandører som er tilgjengelige på din nye adresse og kontakt dem gjerne før du har meldt adresseendring i Folkeregisteret.

Benytter du strømbytte-skjemaet vår vil du bli kontaktet av strømleverandører i ditt nye nærområde. Da vil de lokale leverandørene konkurrere om deg som kunde, og gi deg sine beste tilbud på strøm.

Fyll ut skjemaet på denne siden og motta uforpliktende tilbud fra flere strømleverandører

Husk at du også kan sammenligne strømpriser selv via sammenligningstabellen vår.

Hvordan ta med seg strømmen videre?

Til forskjell fra nettleieavtalen, kan du ta med deg din eksisterende strømavtale videre til din nye bolig om du er fornøyd med den.

Ønsker du å beholde avtalen må du fortsatt informere strømleverandøren din om når og til hvor flyttingen skjer. Som regel kan du sende inn melding om flytting via nettsidene til den aktuelle strømleverandøren din.

Les også: 12 gode tips til hvordan du kan spare strøm

Flyttekaos
I flyttekaoset er det lett å glemme at det kan være penger å spare på å få en bedre strømavtale

Har du glemt å melde flytting til strømselskapet?

I flyttekaoset er det lett å glemme å bytte strømavtale, men fortvil ikke. Nettselskapene i Norge er forpliktet til å levere strøm slik at folk som eksempelvis glemmer å bytte strømleverandør ved flytting ikke blir uten strøm.

Dette kalles leveringsplikt. De seks første ukene er prisen på leveringspliktig strøm regulert. Det betyr at du som forbruker ikke betaler mer enn Nord Pools spotpris i tillegg til et påslag på 6,25 øre per kW.

Ler mer om leveringsplikt her.

Glemmer du helt å bytte leverandør, kan netteieren justere påslaget til hvor mye de måtte ønske når de seks ukene er over. Dette kan koste deg dyrt som forbruker.

Har du oppdaget at du betaler for leveringspliktig strøm? Innhent tilbud fra ulike strømleverandører i ditt område og få tilbud om en bedre avtale! Fyll ut skjemaet og få tilbud fra flere leverandører.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Tjenester

Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste. La selskapene konkurrere om å gi deg beste strømavtale!

Strøm Privat

Strøm Bedrift

Strøm Borettslag

Sammenlign strømpriser

Populære steder

Trondheim

Oslo

Kristiansand

Tromsø

Fredrikstad

Bergen

Norge